Som ett bev på posten

Haft en jävulusiskt kämpig dag på praktiken. Så jäkla mkt att göra, men det gick ändå! Slutbedömning uppå det, jag blev iaf godkänd. Skönt det efter allt jag vart med om denna period. Man får vara nöjd, man vill ju alltid lite mer men får inse att så inte är fallet denna gång. 
När jag väl satte mig på tåget hem kom huvudvärken, snuvan och alles skit. Jag slår vad om att jag är dödssjuk imorgon bitti. Lagom bra nu när jag har långledigt och ska hem över helgen. så typiskt.

Nu ska jag bädda ner mig. Ha en bra kväll allesammans.

Lev väl! ♥

En skör tråd

Imorn, är dagen då jag får min dom. Mitt liv har verkligen vart upp och ner under denna period och imorn ska jag få en slutbedömning. Man har fått höra att man inte ska oroa sig, men jag vill ändå ha det på papper efter allt som varit. Innan dess känner jag mig inte alls säker. Så gode gud, ge mig en bra dag!

Sen på fredag bär det av till världens bästa ställe :) Kan ni gissa vart? - Grimmared :D I NEED IT!! och som jag längtar!!!!!


Idag har jag vart duktig och simmat. Jag lyckades även denna gång få en kallsup och sätta i halsen, inte roligt. Hur lyckas jag? En bastutur på det och sen har jag ätat gubbar. Jordiga sådana ;) höhö.

Jag önskar er alla en god natts sömn. Hoppas innerligt jag får det också! ♥

Jag har blivit moster igen :D

Idag är jag själaglad :D Min önskan har gått i uppfyllelse. Jag bad om att syster skulle föda denna veckan innan jag kommer hem till helgen så jag möjligtvis får träffa sötnosen (var beräknad till nästa vecka annars).

 Å gissa vem som har fött barn idag? Jo min syster!!! och vad blev det om inte en pojke :D som jag hållt en liten extra tumme för och även drömt att det skulle bli! Vore kl inte så sent nu så skulle jag satsat på att köpa en trisslott idag. Men jag lever på glädjen av att jag snart ska få träffa en liten bebbe istället :)

Nu ska jag drömma vidare :) See ya! ♥

Är det inte typiskt?

Så fort man har en dag ledigt, vilket man alltid ser fram emot, så tappar jag lusten till allt. Man tvångspluggar, vilket antagligen just nu är orsaken till att jag tappar lusten.

Jag hade behövt en veckas ledighet där jag inte behöver tänka en tanke på något som har med varken skola, sjukvård eller pengar att göra. Det hade vart skönt..

GE MIG!

Vårkänslor

Igår tyckte jag mig känna en lukt av vår ;) Idag så fick jag riktiga vårkänslor när jag gick från praktiken, jag blev alldeles varm utan både mössa och vantar. Ett gott tecken ;) Något är på gång! :D



Nu lite Desperate Housewives :) ♥

Måndag

Nu är det åter måndag och idag har vi haft seminarium om sjuksköterskans ledande roll. Det gick bra, nu försöker jag ladda om för lite träning. Jag är fruktansvärt omotiverad till träning idag, men det vore verkligen skönt ändå för att få komma på lite andra tankar och det är också väldigt lugnande och skönt efteråt.. Så bodystep it is! 

Nu börjar praktiken på IVÖ närma sig sitt slut och vi är ännu ett steg närmre examen. Känns helt sjukt, men gud vad jag längtar!! Ska bli så otroligt skönt och roligt att få stå på egna ben!. Men det känns bra att praktiken börjar kännas riktigt bra nu, det har ju vart en lite ruggig start för mig, men skam den som ger sig!

Nu lite soffmys med katten :) ♥

Lördag

Då var det lördag och jag sitter med geriatrikuppgiften i högsta hugg. Men behövde en liten paus:) Skulle vara skönt att få den klar snart men har ett par sidor kvar. Ska bara dra mig till bibblan för at hämta hem några böcker också, men får nog bli morgondagens projekt.

Ikväll blir det nog lite kalejs i Lund. Nåt med Svens kompisar. Dock blir det nog tidigt hem eftersom jag inte har nåt gästleg till nationen så får väl se hur jag löser det. Men bättre att kunna va med en stund iaf än att sitta hemma en lördagskväll i min ensamhet.

De var det. Annars händer inte så mkt spännande i mitt liv denna dag.

vad hittar ni på denna dag?

Andra bullar

Blev ingen Sandra & Zelda i helgen eftersom busfröet inte är riktigt kry efter sin vaccination. Synd :/ men det kommer ju fler ggr :) som tur är! Istället ska jag plugga i helgen för att få bort så mkt som möjligt som ligger efter mig. Jag hoppas få med min man på lite shopping också efter en ny lampa till vardagsrummet och jag skulle verkligen behöva nya växter. Mitt psykbryt har gjort att jag inte vart så engagerad i blomvattning den senaste tiden och dessutom är de gamla å tråkiga. Så lite nytt å fräscht hade piggat upp!

Jag vill också meddela att jag är superstolt över vår lilla bil som idag gick igenom besiktningen utan en endaste anmärkning! Duktiga lilla bil :) Fick 2 "tips" av besiktningsmannen som jag ska rätta till inför nästa års besiktning bara för att slippa få anmärkning om de nästa gång.
Farmors tips om att bära kortkort hjälper ;) samt min otroliga charm ^^, Ni bara anar inte hur lättad man blir! Att vara student, ha bil och råka ut för att behöva reparera bilen är då inget kul. Vi har ju råkat ut för det en gång men då var det några änglar som hjälpte oss ♥

Nog om det. Nu ska jag laga lite mat i min ensamhet. Korv med pommes ;) typ 3:e ggn jag äter det denna veckan. Fantasilöst men jävulusiskt gott och fruktansvärt nyttigt :D Saknas bara öl dock. Men ska klara mig ändå.

Tjolahopp! I min glädjes stund idag så råkade jag beställa lite new clothes från hm. Så längtar tills det kommer :D wiie

Trevlig fredagskväll allihopa :)

Åter i balans

Mitt liv känns bra, har haft en bra vecka på praktiken och nu håller jag helg. Imorn kommer syster Sandra och mitt lilla busfrö Zelda på besök över helgen :) Får se vad som faller oss in att hitta på. Lite plugga skall dock hinnas med mellan varven.

Igår hade vi ett riktigt drama här hemma. Jag vaknade först vid 5 tiden efter en mardröm. när jag strax efter det somnat om igen vaknar vi av att nån river stället här! Vi rusar upp ur sängen båda två å in i vardagsrummet. DÅ har taklampfanskapet ramlat rätt ner på svens träningsstång och hela glaskupan gick i miljoners bitar. Läskigt som bara den. TÄNK OM t ex katten legat där. . Eller om vi haft någon på besök.. brr. fattar bara inte hur den kunnat ramla ner? det spökar nog i detta hus.  Men iaf så måste jag nu åka och inhandla en ny taklampa :) jag ville ändå ha en ny så egentligen var det bra. men mindre roligt att dammsuga rummet 5000 ggr.

hepp hepp. Nu ska här ut och mekas med bilen! besiktiga bilen imorn! Håll tummarna för det lilla åbäket. :D

Ha det bra! ♥

Blod, svett och tårar

Så är mitt liv just nu. Men efter en dag med plugg så kännas det mycket bra, jag har även överlevt ett boxpass och snart skall det ätas lite lasagne :)

Har idag pratat med mor och far som är i Thailand. De har det gott där borta :) Å jag har även talat med min fina vän och skrivkompis Malin. Så lite ny energi har jag allt! Å ännu en sak har jag fått reda på idag :D Nämligen att Stina (en kompis/klasskamrat för er som inte vet) och jag ska jobba tillsammans i sommar :) Hur kul låter inte det? :D Ett glatt besked som gav mig ett leende på läpparna i min dystra vardag.

Imorn är det ett kvällspass på praktiken som väntar, jag ska verkligen visa vad jag går för! Må gud vara vid min sida! ;) Kämpa, kämpa & kämpa!

Till helgen kommer också finbesök! Syster Sandra och lilla Zelda ska komma ner till skåne över helgen :) ♥

Vägledningssamtal

Det gick ju inte som jag tänkt mig igår om man säger så. Jag tycker ändå det gått väldigt bra och allt har tagit fart sedan förra veckan, man blir bättre å bättre för varje dag. Igår hade jag mittbedömning. Handledaren var stressad för hon hade en elkonvertering mitt i allt, min adjunkt hade en tid att passa. jag klantade till det pga min nervositet samt missförstånd och handledaren som jag gått med tre dagar (nu över helgen) hade en del punkter hon tyckte jag behövde utveckla. Vilket innebär att jag fick en del punkter som svagt utvecklade. Å för vem stärker det självförtroendet när det väl börjar växa? så faller man liksom ner ett snäpp igen. Men jag ska fortsätta klättra upp! Ibland får man kämpa lite extra bara. Men ibland känns det bara så hopplöst..


Nog om den skiten. Plugg blir det idag, ikväll skall jag träna. Ska bli så skönt :)

Ha en bra dag.♥

Sol i hjärta

I feel good. nanananana :P Idag har jag haft en kanonbra dag på praktiken, dagen har gått sjukt fort och jag har haft det ganska lugnt men ändå fördrivit tiden med att skriva omvårdnads epikris å grejer. Det här med dokumentation är inte min starka sida, å behöva ringa runt å jaga folk i telefon. Men det går till slut :) Nu är det bara tempot man ska få upp så man hinner med allt på en dag, för det är ju inte var dag et är så lugnt ^^,

Idag har jag också bestämt att det inte sak vara något plugg idag och imorgon utan jag ska vila. Min hjärna is too stressy och allt blir bara pannkaka istället och jag känner mig bara mer okunnig på allt.

Vi funderar på att hyra en film idag, nån som har något bra filmtips? Har ingen bra koll på nya filmer osv. Så har ni nått bra tips so just give me!

Skänker en tanke till mina föräldrar som säkerligen ligger på playan och dricker pina coladas eller nåt. De har de förmodligen ganska skönt iaf! Men idag har vi även lite vår i Eslöv, solen sken på mig och folk börjar vistas ute på gatorna. Det är ett gott vårtecken :) Och fåglarna kvittar såklart! Evelina gillar detta :) snart dags för mössan att åka av. WOOOHHO.

Nehe, nu lite kvalitetstid med min sambo :) jag gillar han :D ♥

Ett leende på mina läppar?

Har idag blivit uppringd av chefen på mitt blivande jobb. Jag fick ett positivt besked och nu behöver jag inte längre bekymra mig om jobb till sommaren. Klubbat och klart, Hematologen it is! Känns jättebra :) Dock hade lönen gått att diskutera, men man ska väl vara glad att man har ett jobb.

Har ändå lite svårt för att känna mig glad idag. jag känner mig så otroligt stressad inombords. Jagar upp mig för saker som jag säkerligen inte behöver göra. Det är så otroligt jobbigt, jag bara önskar att sommaren vore här. Helst slutet av sommaren då man har hunnit jobba lite också. Att leva i ovisshet inför hur framtiden kommer bli är skitjobbigt.

Så snälla, ge mig sommar! ♥

Berg och dalbana

Moorning!
Man kan ju verkligen säg att mitt liv pendlar lite upp och ner. Men nu är det uppe igen iaf :) Hade en jättebra dag på praktken igår äntligen. I måndas också, men i tisdags var den fruktansvärd. Men min handledare ringde mig på kvällen och vi pratade ut om allt å efter det kändes allt så mycket bättre. Nog om det. På måndag är det mittbedömning och det ska bli skönt att få veta lite hur man ligger till.

Idag ska jag jobba i Lund. Imorn är jag ledig sen har jag praktik tre dagar till. Så en fullbokad vecka kan man väl säg att jag har, å jag känner mig redan sliten å det är bara torsdag... Har massvis med plugg som jag ska ta tag i idag och hela långa dan imorgon. woohoo.

Igårkväll reste mor & far till Thailand, vilka gottegrisar ;) men det är dem värda. Jag är bara lite avundsjuk.. Tänk lite sol och värme, bad och ja allt vad semestern hör till.. *dröm dröm dröm*

Roligt inlägg, jag vet! Men roligare är jag inte just nu. Förhoppningsvis ska jag få svar om jag får jobbet på hematologen snart för igår pratade chefen med min handledare. så vi får väl se vad som händer.

Ha det bra ♥

Home sweet home

Sitter hemma hos mina föräldrar och pluggar. Njuter av att vara hemma å samla nya krafter. Solen skiner och vårkänslorna pirrar i magen. Har vart hos tant farmor coh druckit kaffe och smaskat på wienerbröd :) smaskens!

Om några timmar bär det av till Göteborg och träffa mina fina, underbara vänner ♥ vilket ska bli underbart kul. Men kan ändå inte riktigt koncentrera mig då verkligheten snurrar runt i mitt huvud. Får en klump i magen av att tänka på att jag redan ska åka neråt imorgon igen. Jag bara önskar att mitt självförtroende vore på topp, allt hade varit så mkt lättare då. Men det är iaf på bättringsvägen, varför ska det vara så svårt att tro på sig själv? det har ju alltid gått bra för mig, oftast iaf. Varför då tvivla, det försämrar bara allt. Jag är duktig, jag är bra!

Igår var en megahektisk dag på praktiken, jag bestämde med min handledare att bara ha hand om två patienter då jag haft alla innan (5 st) men har känt att jag inte riktigt hinner med allt då. (att jag vill börja med två och till lsut ha hand om alla). Det gick bra med mina två, jag skötte det fint men min stackars handledere samt alla andra hade fullt upp då det var barriärvård plötsligt på nästan alla rum (iaf hälften) då skiten spruta, vi fick ett hjärtstille, å pricken över i:et ett trombolyslarm. Det resulterade i att min handledare inte hann prata ett ord med mig och hon kände sig som en dålig handledare för det. Men som sagt, jag hade två mysiga patienter och jag tyckte det gick bra trots lite smågrejer som blev "fel" men som man rättar till. Allt kan ju inte bli perfekt, eller hur? Men nästa vecka är det nya tag som gäller, då ska jag vara stark och lycklig! :D det är mitt mål ;)

Vi får väl se om det håller. Nu skriva lite mer om ledarskap, sen håller jag kväll för idag!

Ha en fin lördag allihopa! ♥

Efter regn kommer solsken

Efter en nedstämd gårdag så känns det idag mycket bättre! å blir ännu bättre förhoppningsvis imorgon så jag kan känna mig stolt över helgen.  Å på tal om annat så blir det troligtvis jobb för mig på Hematologen! De ville anställa mig men skulle prata med mina referenser först. Å förhoppningsivs har de ju inget dumt att säga så då är förhoppnignsvis jobbet så gott som mitt ^^, men får vänta på besked. Verkar vara en mycket bra avdelning, lärorik men ändå tuff på nåt vis. Men ska säkerligen gå bra :) Å jag bara längtar tills vi bli färdiga syrror! Gaah vad skönt det ska bli!

Idag blir det lite bodypump. Här ska också packas eftersom jag drar norrut imorgon. :) Home sweet home! Å Göteborg å allt vad man ska hinna med under helgens lopp utöver plugget. Blä.

yeye, Over & out! ♥

RSS 2.0